dinsdag 8 december 2015

Ciao Venezia

Het land waar 'ciao' niet alleen hallo, maar ook doei betekent, waar mannen als gentleman gekleed zijn, waar Aperol Spritz overal wordt gedronken en waar er echt lekker gegeten kan worden: Italia.

De weekend trip begon op vrijdagochtend, of beter gezegd donderdagnacht. Waar mijn wekker al om 02.45 uur ging en wij om 03.00 uur paraat moesten staan voor vertrek met de auto naar Schiphol.

Vroeg! En hoe moe we in het begin ook waren, veranderde de moeheid in de auto vooral in een grote lachbui. Het regende super hard buiten en het was vooral heel erg koud en ook nog steeds heel erg vroeg. Het vliegtuig vertrok om 06.40 uur en de vlucht verliep prima. Daar waar ik gefascineerd naar de wolkenvelden zat te kijken, de nieuwe Grazia las en stiekem naar Justin Bieber luisterde - ja, dat mag nu gewoon - sliep de rest de gehele vlucht.

In Venetië stond onze oom ons al op te wachten om ons naar ons appartement te brengen. Resindence Ca' dei Dogi ligt aan een golfbaan in Martellago (aan de rand van Mestre). In de zomer kan er gebruik gemaakt worden van een zwembad en alle appartementen zijn voorzien van alles (van een wasmachine, een vaatwasser, een strijkijzer en strijkbout en twee badkamers). Ondanks dat mijn ouders, mijn broer en ik alle vier onze GVB (Golf Vaardigheid Bewijs) hebben, was er geen tijd om een rondje te lopen. Na een heerlijke lunch met vers brood, parmaham, nog meer ham, salami en kazen gingen we naar Venetië. Met de auto kun je er wel komen, maar je niet verder vervoeren. Je loopt er over de vele bruggen, door de smalle straatjes, over het grote plein of neemt er de Vaporetto (waterbus).

Vrijdagavond begonnen wij onze avond met Aperol Spritz (waar ze zelfs happy hours van hebben - ieks). Een soort aperitief vlak voor het eten. Onze eerste pizza in Italië aten we bij Da Pino in Mestre. Waar je eerst het gevoel krijgt in een net restaurant te zitten, krijg je bij de menukaart meteen een ander beeld. Bij Da Pino kunnen meters pizza besteld worden, samengesteld uit vier verschillende pizza's. Lekker en helemaal niet duur. 


Zaterdagochtend was het opstaan iets moeilijker dan verwacht. Met nog steeds een tekort aan slaap, gingen we het centrum van Mestre in. Ondanks dat ze daar ook gewoon modeketens als H&M, Pull & Bear, Footlocker en Sephora hebben, werd ik eigenlijk vooral verliefd op het Italiaanse winkeltje Dani. Van het winkelen gingen we zaterdagmiddag door naar de werf, waar het nieuwe schip van de Holland America Line (Ms Koningsdam) wordt gebouwd. Daar kregen we een rondleiding op de werf en ook op het schip zelf. Voor de liefhebbers: in mei wordt het schip officieel gedoopt in Rotterdam en zal het daarna vaker in de zomer aanmeren in Amsterdam. Zaterdagavond vierden wij mijn broers verjaardag (hij werd 25 jaar) in zijn favoriete restaurant: Ae Oche. Om vervolgens traditioneel sinterklaasavond met gedichtjes en cadeautjes in het appartement te vieren. Mijn moeder had mij getrokken en gaf mij het boek La Parisienne kreeg en waar zeker nog een review van gaat komen.

Op onze allerlaatste dag was het oorspronkelijke plan om gemeenschappelijk te ontbijten, te gaan winkelen in de nieuwe shoppingmall in Mestre en om ook nog Venetië nogmaals in te gaan. We sliepen lekker uit, ontbeten wederom met parmaham en andere lekkere Italiaanse dingen en werden naar de shoppingmall Nave de Vero gebracht.  Een nieuw, groot en volledig met kerst versierde shoppingmall en winkels als de Zara, Pull & Bear, Kiko, Oysho & Stradivarius. Daar brachten we onze gehele zondagmiddag door, aten voor de afwisseling eens een gigantische burger in een Steak House genaamd 'Old Wild West' en vlogen om 21.40 uur weer uit Venetië weg (wat eigenlijk dus 21.10 uur zou zijn). Waar een leuk weekend eindigde met vertraging, werd dit nog veel erger. De aansluiting op de laatste trein werd gemist, waardoor wij een ritje naar Den Helder moesten maken (wat best om is als je van Schiphol eigenlijk naar Tiel moet) en als klap op de vuurpijl - eh band -, hadden we ook nog eens een klapband en waren we pas om 04.00 uur weer thuis.

Benieuwd naar wat ik allemaal kocht? Dat zie je later deze week op mijn blog.

Liefs,
KyraGeen opmerkingen:

Een reactie posten